חמישי, 21 ספטמבר 2017

טריו של טחינה

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב-LinkedIn



לרוב שולחן השבת עמוס בסוגים שונים של סלטים. הנה לכם טריק קלי קלות שישדרג לכם את מגוון הסלטים שלכם וגם יעשה לכם חיים קלים

שלב א': הכנת הטחינה

לכל בית יש את הטחינה שלו. חלק אוהבים עם תבלינים מיוחדים וחלק מוסיפים עשבי תיבול. הנה המתכון הכי קל שבעולם להכנת טחינה חלקה וטעימה.
מצרכים:
1 קופסת 500 גרם טחינה גולמית של אחווה
2 שיני שום
כפית שטוחה מלח גס
1 כפית שמן זית
מיץ מלימון שלם
500 מ"ל מים קפואים (הכי קרים שיש)

הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לכוס גבוהה של מוט בלנדר (אפשר כמובן מעבד מזון או בלנדר רגיל)
ומתחילים לאחד את הכל בפולסים קצרים שהולכים ומתארכים עד לקבלת מרקם קטיפתי ונעים.
אפשר להוסיף מים קרים במידת הצורך עד לקבלת המרקם הרצוי.

טחינת אבוקדו

מצרכים:
1 כוס טחינה מוכנה
1 אבוקדו שלם ללא הקליפה וללא הגלעין
1 כף מיץ לימון
2 כפות שמן שומשום
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

להכנה:
מועכים את האבוקדו במזלג. רצוי לשמור על מרקם גס ולא מחית.
מוסיפים את המיץ לימון ואת השמן שומשום ואת הבצל הירוק. מערבבים הכל ויוצקים על צלחת טחינה מוכנה. בחישה קלה וזה מוכן להגשה.

טחינת חצילים

מצרכים
1 כוס טחינה מוכנה
1 חציל שלם, שרוף באש (אפשר גם לרכוש את החצילים המוכנים בצנצנת)
2 שיני שום קצוצות בסכין
צרור קטן של כוסברה קצוצה.
2 כפות שמן זית

להכנה:
מסירים את קליפה של החציל השרוף, (אפשר להשאיר קצת פחמים, זה רק משביח את הטעם) וקוצצים הכל עם סכין גדולה.
מוסיפים את השום, את הכוברה ואת השמן זית ומערבבים היטב (הנועזים מוסיפים חלמון ביצה. זה יוצא חלומי)
יוצקים הכל מעל מעל לצלחת טחינה מוכנה. ערבוב אחד בלבד וזה מוכן

טחינת פלפלים קלויים וערמומיים

מצרכים:
1 כוס טחינה מוכנה
1 פלפל אדום קלוי על האש ולאחר שהוסרה הקליפה (ניתן לרכוש פלפלים קלויים בתחמיץ)
2 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 כפות שמן זית משובח

להכנה:
מניחים את השום והפלפל האדום על קרש חיתוך וקוצצים גס עם סכין חדה.
מוסיפים את השמן זית ומערבבים היטב יחד עם הפלפל החריף.
יוצקים את הכל מעל צלחת טחינה מוכנה, ערבוב קל וזה מוכן.