חמישי, 21 ספטמבר 2017

נקניקון השוקולד-חלוה

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב-LinkedIn


ל-2 נקניקים:
מכניסים לקערה 1 כוס עוגיות חמאה מפוררות שבורות, 1 כוס חלוה בטעם מועדף חתוכה לקוביות 1*1 ס"מ 1/2 כוס פקאנים/פיסטוקים/לוז קלויים ושבורים גס/שומשום קלוי וכוסית יפה של וויסקי משובח. (השתמשתי בויסקי חדש בתיבול אגוזי לוז. טעים להחריד)

בקערה נפרדת להמסה במיקרו: 100 גר' חמאה 150 גר' שוקולד מריר משובח (70%) 4 כפות חלב 1/2 כפית מלח ורצוי שוט עדין של אייריש קרים.
ממיסים ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק.

יוצקים את השוקולד המומס על החומרים היבשים שבקערה ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ או לקקן עמיד עד לציפוי היבשים בשוקולד.

מותחים שתי יריעות ניילון נצמד וליצוק בתוכה חצי מהתערובת השחומה והריחנית. מגלגלים את הניילון עם התערובת בתנועות גלגול ולישה כדי לקבל צורת נקניק. וסגור את הקצוות ולשים בצד. ולחזור על הפעולה עם יתרת התערובת ולשים במקפיא למשך שעתיים ראשונות ואחר כך למקרר. בזמן ההגשה, להוציא מהמקרר ולתת לשוקולד רגע להירגע בחוץ. זה גם הזמן אם רוצים לתקן מעט את העיצוב של הנקניק. לפרוס בסכין חלקה ששוכנת בתוך כוס יציבה עם מים רותחין, לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ולהגיש.