חמישי, 21 ספטמבר 2017

גלילות חלוה סילאן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב-LinkedIn

"אחוה" מגישה מתכון חגיגי לט"ו בשבט:
ט"ו בשבט בפתח וזהו זמן נהדר ליהנות מאגוזים, פירות יבשים, תמרים ודבש שהתברכה בהם ארצנו. חברת "אחוה" מגישה לרגל החג גלילות מבצק פריך במילוי קראנצ'י של חלוה אחוה, סילאן ושקדים קצוצים, שמתאימים במיוחד לאירוח וגם לפינוק בימים הקרירים. בסיום האפייה ניתן לחתוך על פי הסימונים ולהגיש גם כעוגיות אישיות.
לבצק (2 גלילות):
3 כוסות קמח
100 גרם חמאה
1 שקית אבקת אפיה                                                                                                          
3/4 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
למלית:
1 כוס חלווה אחוה קצוצה גס
1/2 כוס סילאן
100 גרם שקדים קצוצים גס                                                                                                                                   
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
  1. הכנת המלית: מערבבים את חומרי המלית לעיסה אחידה ומניחים בצד.
  2. הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים בקערה בינונית, מעבדים לבצק אחיד ומחלקים ל-2 חלקים עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר של כשעה.
  3. על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 4 ס''מ, מורחים במרכז העלה כמות נדיבה ואחידה מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני.
  4. מעבירים את הרולדות לתבנית משומנת קלות ומסמנים חתכים לרוחה על כל רולדה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.
  6. מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה. מומלץ לאחסן בכלי אטום.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".
 לפרטים נוספים: מירב בורמד  050-6656256    E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.