חמישי, 21 ספטמבר 2017

כנאפה חלוה

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב-LinkedIn

מצרכים ל-4 מנות

קופסת קרם קוקוס
חבילת שערות קדאיף
200 גרם חלוה בטעם וניל
מרגרינה בטעם חמאה מומסת מחצי חבילה
200 גרם פיסטוקים ללא הקליפה
3 כפות דבש


הכנה:
לפני ההכנה, מכניסים את הקרם קוקוס למקרר למשך לילה לפחות.
למחרת, פותחים את הקופסא והקרם עולה למעלה. מוציאים רק את החלק הצף ושופכים את המים.
בעזרת מקצף, מקציפים את הקרם לקבלת קצפת חזקה ויציבה.
מגרדים את החלוה על פומפיה לקבלת פירורים גסים ומעבירים את החלוה המפוררת לתוך הקצפת. בעזרת מרית, מאחדים את הפירורים עם הקצפת בתנועות קיפול.
בשלב זה אפשר להוסיף לקרם תוספות נוספות כמו אגוזים, חמוציות ועוד.
מניחים את הקדאיף בקערה כשמפרידים בזהירות את השערות. מטפטפים מידי פעם את המחמאה המומסת ומוסיפים כ3 כפות סוכר. ומערבבים בתנועות קלות.
מברישים את הכלי בו אופים את הכנאפה ומסדרים שכבה אחת של קדאיף בגובה של כ-1 ס"מ אבל לא בצורה דחוסה.
מניחים שכבה אחידה של כ-1 ס"מ מהקרם עם החלוה ומעליו שכבה נוספת של הקדאיף.
מכניסים לתנור חם בחום 180 מעלות למשך כ-1/4 שעה. רצוי להביט מידי פעם שהקדאיף לא נשרף.
מכינים סוכר מומס מכוס מים וכוס סוכר. מוסיפים את הדבש ומצמצמים מעט על להבה חלשה.
מוציאים את הכלים עם הכנאפה ויוצקים מעל את הסירופ של הסוכר והדבש. מפזרים מעל פיסטוקים שבורים ומגישים.