חמישי, 21 ספטמבר 2017

סופגניות מזרחיות עם טחינת פלפלים

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב-LinkedIn

יש המון גרסאות לסופגניות ולביבות מזרחיות. האזור בו אנו חיים מושפע בטעמים מהעדות השונות ומעמי האזור. אצל אחד מגישים את הסופגניות עם רוטב לימוני מתקתק והאחר מגיש אותו עם מטבלי ריבות מפירות יבשים.
הגרסה החדשה של הסופגניות האלו משלבות את כל הטעמים מכל האזור. מתוק, פיקנטי וכמובן עם המון המון שמן.

סופגניות מזרחיות עם טחינת ריבת פלפלים

מצרכים לבצק:
2 וחצי כוסות קמח לבן
שקית 50 גרם שמרים קרים
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
3 כוסות מים קרים
כוס פירה מוכן (2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ורכים או אבקת פירה להכנה מהירה)
לריבת הפלפלים
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות\
1 פלפלון חריף קטן ללא הגרעינים
1 בצל לבן קצוץ דק
1 כוס סוכר
1 כוס מים

הכנה:
הכנת הבצק: מאחדים את כל המרכיבים יחד לעיסה אחידה. המרקם צריך להיות סמיך כמו גבינה לבנה.
מכניסים למשך 45 דקות למקרר להתפחה.בנתיים מכינים את ריבת הפלפלים.
מאדים את הבצל והפלפלים עם מעט שמן. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומרסקים את הכל במעבד מזון ידני ומחזירים לסיר.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסה של כל הסוכר עד שמתקבלת ריבת פלפלים סמיכה. (אלו העצלנים, ניתן לדלג על שלב זה ולהשתמש ברוטב צ'ילי מתוק)

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחממים שמן עמוק (מאוד מומלץ להשתמש בצ'יפסר בעל בקרת טמפרטורה)
ממלאים כף גדולה בבצק ויוצקים את תוכן הכף לתוך השמן החם. אין צורך להקפיד על צורת הבצק, הבצק יפול לתוך הסיר, יתחיל להתעגל יפה ויצוף כלפי מעלה. לאחר שהבצק צף, הוא מתחיל להתנפח. כדאי לעזור לו בעזרת כף מחוררת להתהפך לצד השני לטיגון משני הצדדים.
מטגנים במשך כשתי דקות עד לקבלת גוון זהוב ויפה. מוציאים למסננת לסינון עודפי השמן.
לפני ההגשה, מכינים טחינה לבנה לפי הוראות היצרן ובמקום המים מוסיפים את ריבת הפלפלים.

חג שמייח