חמישי, 21 ספטמבר 2017

עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב-LinkedIn

המצרכים:
2 וחצי כוסות קמח אסם תופח  (או שתי כוסות קמח רגיל ושקיק אבקת אפיה)
חצי כפית סודה לשתיה
4 ביצים קטנות
3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם)
1/2 כוס טחינה גולמית אחוה (100 גרם)
2 כוסות גזר מגורד דק בפומפיה
2 ורבע כוסות סוכר לבן (450 גרם)
1 וחצי כוסות של פירות יבשים (אפשר לגוון עם תאנים, משמשים חתוכים, אגוזי מלך, פיסטוק קלוי, דובדבנים מיובשים מושרים לילה בליקר או ברנדי וכו')
2 כפות ליקר אמרטו
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן (כשמינית כפית)
קורט מלח

לציפוי העוגה:
שבבי חלוה מסולסלת ופיסטוק קלוי
סילאן
 
אופן ההכנה:
לחמם תנור במצב טורבו ל-170 מעלות.
מקציפים היטב לתערובת תפוחה ובהירה את הביצים והסוכר, לאחר 5 דקות לערך להוסיף לאט תוך כדי ערבול את השמן, הליקר, את הגזר המגורד ולבסוף את הטחינה למספר ערבולים בלבד.

בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים: קמח מנופה, סודה לשתיה, קינמון, מלח, ציפורן- להוסיף לתערובת הביצים המוקצפות ולערבב באיטיות ורק עד קבלת מסה אחידה (זהירות לא לערבב יותר מידי, אחרת תצא עוגה מאוד דחוסה).
להוסיף כוס וחצי פירות יבשים ולקפל לתערובת בעזרת מרית.
לצקת לתבנית קוגלהוף משומנת או ל2 תבניות איגליש קייק גדולות ולאפות במשך כ- 50-55 דקות, עד שמכניסים קיסם לעומק העוגה והוא יוצא עם פירורים לחים.
להוציא מהתנור לצנן היטב ולזרות מעל חלוה מסולסלת ופיסטוקים קלויים.
לפרוס ולזלף מעל מעט סילאן.

בתיאבון.

אודות אחוה:
חברת אחוה הינה היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929. החברה מתמחה בייצור חלוה איכותית מסוגים שונים, טחינה גולמית, סדרת מוצרים אורגנים, סדרת מוצרים ללא סוכר, עוגות ומגוון מוצרי מאפה, חטיפי דגנים, תרכיזים לשתייה וממתקים. להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.


לפרטים נוספים: מירב בורמד  050-6656256    E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.