חמישי, 21 ספטמבר 2017

סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים כבושים

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב-LinkedIn

המצרכים:
2 סלקים משומנים בשמן זית ועטופים בנייר כסף
5 גזרים חתוכים לרבעים לאורך
250 גרם או קופסת שימורי חצילים כבושים מסוננים ממים (סגולים קטנים)
צרור נבטי צנונית
1/2 כפית חזרת לבנה מגורדת
חופן אגוזי לוז מקולפים ושבורים
שמן שומשום לתיבול
כפית שומשום שחור לקישוט

אופן ההכנה:
מכניסים את הסלק לתנור למשך כ-30 דקות על חום גבוה.
מסדרים את הגזרים החתוכים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מזליפים מעט שמן זית וקצת מלח גס ומכניסים לאפיה לתנור ל- 15 הדקות האחרונות של האפיה עם הסלקים.
מכינים את הטחינה לפי הוראות ההכנה (מים קרים, מיץ לימון, שום ובוחשים היטב) ומערבבים את הטחינה יחד עם החצילים הכבושים לקבלת מרקם סגול.
מוציאים את הירקות מהתנור. חותכים את הסלק לקוביות ומוסיפים אליהם את הגזרים. מוסיפים לקערה את נבטי הצנון, את החזרת המגורדת ואת האגוזים.
מערבבים היטב יחד עם שמן שומשום ויוצקים מעל את הטחינה עם החצילים.
לפני ההגשה מקשטים עם שומשום שחור ומגישים.
 
פסח כשר ושמח.

אודות אחוה:
חברת אחוה הינה היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929. החברה מתמחה בייצור חלוה איכותית מסוגים שונים, טחינה גולמית, סדרת מוצרים אורגנים, סדרת מוצרים ללא סוכר, עוגות ומגוון מוצרי מאפה, חטיפי דגנים, תרכיזים לשתייה וממתקים. להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.


לפרטים נוספים: מירב בורמד  050-6656256    E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.