חמישי, 21 ספטמבר 2017

האלפחורס של החלוה

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב-LinkedIn

מספיק ל-50 עוגיות (זוגות) .
במיקסר עם גיטרה או במערבל יד במהירות נמוכה: 200  גר' חמאה קרה בקוביות קטנות, 1/2 כוס סוכר לבן 1/2 כפית מלח
מעבדים לתערובת קרמית, כ4 דקות ומוסיפים תוך ערבול 4 חלמונים.
ממשיכים ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים 1/2 כוס פירורי חלוה בטעם וניל, מגוררת בפומפיה גסה. (ואם השתמשתם בחלוה אחרת, מוסיפים 1 כפית תמצית וניל טובה או תוכן של חצי מקל וניל 1 כף גרידת לימון או תפוז
ממשיכים ומערבלים עד שהכל מתאחד.
בקערה נוספת מערבבים 2 כוסות קורנפלור 1/2 1 כוס קמח לבן 1 שקית אבקת אפיה.
מוסיפים לתכולת המיקסר כל פעם כמות קטנה ומערבלים באיטיות רק עד שהכל מתאחד.
מאחדים ביד את הבצק (לא ללוש) ועוטפים בניילון נצמד ולמקרר לשעה.
מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום 170 מעלות. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי שלה כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי (כ-3 ס"מ) ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של קצת יותר מ- 1 ס"מ.
אופים כ-6 דקות בלבד. העוגיות אמורות להשאר בהירות.
מצננים לחלוטין לא לפני שטורפים כמה.

להכנת הקרם:
אפשר להשתמש בכל סוג של קרם מועדף. הנה הצעה:
ממיסים 50 גרם חמאה, עם 100 גרם שוקולד מריר, קמצוץ מלח, כפית תמצית וניל וכוסית יפה של וויסקי מתובל (השתמשתי במנה יפה של וויסקי BULL RUNשהוא ויסקי מזוקק עם פירות יער ואגוזי לוז מבית כספי משקאות)
ממלאים שק זילוף בקרם ומחזיקים עוגיה ביד אחת ומזלפים מעט קרם, סוגרים עם עוגיה נוספת. מגלגלים בפיסטוק גרוס או - אם כבר אז כבר - בשומשום שקלינו במחבת יבשה. - טיררררווווףףףף.