חמישי, 21 ספטמבר 2017

סלט תחתיות ארטישוק צלויות בשמן זית וטחינה פסטו

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב-LinkedIn



מנה קלה להכנה, בריאה וחגיגית. תחתיות הארטישוק משתלבות היטב עם טחינה גולמית 100% שומשום מלא של אחוה בגרסת הפסטו. ניתן להכין טחינה בטעמים עדינים כפי שאני בחרתי או טחינה פסטו מלאת ירק וירוקה בהתאם לעדיפותכם.  אפשר להגיש חם או קר. בתיאבון!
לארטישוק
1 שקית תחתיות ארטישוק (400 גר')
1/2 כוס פטריות פורטבלו או שיטאקי קטנות
2-3 עלים של רוזמרין טרי
1/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל לבן
חופן גרגירי פלפל אנגלי שחור
לטחינה פסטו
1/2 מיכל טחינה גולמית משומשום מלא שלאחוה
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1 כוס מים
1 כף חומץ בן יין
מיץ מחצי לימון
1 כפית שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כף שבבי שום מיובש קצוץ  דק
אופן ההכנה:
1.        הכנת הטחינה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים היטב עד לקבלת טחינה במרקם חלק.
2.        מבשלים את תחתיות הארטישוק בסיר בינוני ובמי מלח רותחים כ-7 דקות.
3.        מניחים את הארטישוק על גבי תבנית. מפזרים את הפטריות ומזלפים שמן זית. מטבלים בעלי רוזמרין, מלח ושבבי שום.
4.        צולים כרבע שעה ועד להזהבה. לקראת תום הצלייה מזלפים מעט טחינה על כל תחתית.
5.        מסדרים על כלי שטוח ומזלפים טחינה נוספת או מגישים בכלי קטן.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".