חמישי, 21 ספטמבר 2017

פבלובה פירות אדומים בזילוף קרם טחינה

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב-LinkedIn



קינוח מרשים וטעים עם טוויסט מעניין של קרם טחינה. השילוב של הטחינה וקרם הקוקוס יוצר טעם מושלם. מומלץ לנסות ולשלב גם בקינוחים אחרים.
 
מצרכים (ל- 10 סועדים):
לפבלובה
4 חלבונים
1 ו- 1/4 כוס סוכר (250 גרם)
גרידה מלימון אחד
למילוי
250 גרם פירות אדומים קפואים (פטל,תותים,דובדבנים, חמוציות)
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס יין אדום
 
לקרם טחינה
1/2 מיכל טחינה גולמית "אחווה"
1 מיכל חלב קוקוס/קרם קוקוס (400 מי''ל)
1 כף סילאן
 
 
אופן ההכנה:
1.        הכנת קרם הטחינה: בקערה קטנה או במעבד מזון מערבבים היטב את הטחינה, הסילאן וקרם הקוקוס עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים למקרר ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.
2.        הכנת המילוי: לתוך סיר קטן מכניסים את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות, מסירים מהאש ומצננים.
3.        הכנת הפבלובה: מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר.
4.        מחממים את התנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. על גבי התבנית מזלפים בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף עיגול בקוטר כ-8 ס"מ וממשיכים לזלף מעל השוליים לגובה כשלושה פסים נוספים כדי ליצור סלסילה עם שוליים בגובה 4-5 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כשעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.
הרכבת המנה: בתוך כל סלסילת פבלובה, ממלאים רוטב פירות אדומים, מזלפים קרם טחינה ומגישים.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".